מרכיבים:
- 8 עגבניות מגי
- 250 גרם בורגול גס
- 50 גרם צנוברים קלויים
- 50 גרם חמוציות
- צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
- צרור קטן כוסברה קצוצה
- צרור קטן נענע קצוצה
- מלח, פלפל לפי הטעם
- שמן זית
- לימון טרי
הכנת העגבניות:
- מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית.
הכנת המילוי:
- משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-10 דקות.
- מסננים את הבורגול ומערבבים בקערה יחד עם הצנוברים הקלויים, החמוציות, עשבי התיבול והתבלינים.
- מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
אפייה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- ממלאים את העגבניות בתערובת הבורגול.
- אופים למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מזהיבות.
הגשה:
- ניתן להגיש על רוטב ציזיקי.
בתאבון !
קרדיט: שף אורן אלון