הפרשיות של המלפפון עם הנימוחות של העוף- מושלם!
מצרכים ל-4 מנות:
4 מלפפוני ארומטו שטופים היטב
מלח
2 כפות שמן
2 גבעולי בצל ירוק מופרדים לחלק הלבן ולחלק הירוק וקצוצים
1 שן שום כתושה
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
1/2 פלפל אדום חריף קצוץ
350 גרם עוף טחון (חזה או פרגיות)
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, כוסברה ונענע
להגשה:
8 עלי חסה עגולה (אייסברג) או 8 דפי אורז
אופן ההכנה:
- חוצים ארומטו לאורכם ומוציאים בעזרת כפית את החלק המרכזי הרך, שבו מצויים הגרעינים. פורסים לסהרונים, ממליחים ומניחים במסננת ל-10 דקות להגרת נוזלים. סוחטים היטב.
- מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצלים הירוקים עם שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח.
- מוסיפים עוף טחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים בכף עץ רק עד שהוא מלבין. מוסיפים מיץ לימון, סויה ושמן שומשום, מורידים מהכיריים ומצננים.
- מערבבים בקערה עשבי תיבול עם החלק הירוק של גבעולי הבצל. מוסיפים את המלפפונים ותערובת העוף כולל הנוזלים ומערבבים.
- מגישים בתוך עלי חסה עגולה או מגלגלים בתוך עלי אורז שנטבלו לכמה שניות במי ברז עד שהתרככו.