סופר סוויט וסופר טעים

מה צריכים?

6 קלחי תירס סופר סוויט או 2 קופסאות שימורים

1 ליטר חלב

1 מקל קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

3 כפות קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

איך מכינים?

הכנת בסיס התירס:

  1. הסירו את הגרעינים מהקלחים
  2. העבירו את הגרעינים לסיר גדול, הוסיפו חלב, מקל קינמון ומלח
  3. הביאו לרתיחה על אש בינונית, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו במשך כ-20 דקות, עד שהתירס מתרכך והחלב סופג את הטעמים
  4. הסירו את מקל הקינמון

הכנת הקרם:

  1. במעבד מזון, טחנו את התירס והחלב עד לקבלת תערובת חלקה
  2. העבירו את התערובת לסיר נקי
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את הקורנפלור עם מעט מהחלב הקר עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
  4. הוסיפו את תערובת הקורנפלור לסיר עם תערובת התירס והחלב
  5. הוסיפו סוכר ותמצית וניל
  6. החזירו את הסיר לאש בינונית ובשלו תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך ומתחיל לרתוח
  7. ברגע שהקרם מסמיך, הסירו מהאש והעבירו לקערה

הרכבת הקינוח:

  1. הניחו לקרם להתקרר בטמפרטורת החדר
  2. לאחר שהקרם התקרר, העבירו למקרר למשך שעתיים לפחות עד שיתקשה
  3. לפני ההגשה, ניתן לקשט את הארפה בקינמון טחון או בפירורי עוגיות

הצעת הגשה:

הגישו את הארפה בכוסות אישיות או בקערה גדולה, לצד פירות טריים או קרם שנטי

בתאבון!

מתיקות: ניתן להוסיף או להפחית את כמות הסוכר לפי הטעם האישי – אנחנו מזכירים לכם שתירס סופר סוויט מתוק ובגלל טעמו המתוק לא נדרשת תוספת המתקה כמו בזני התירס הרגילים.

טעם: ניתן להוסיף לתערובת תבלינים נוספים כמו הל או ציפורן, לפי הטעם האישי.

טקסטורה: אם מעדיפים מרקם חלק יותר, ניתן לסנן את הקרם לפני ההגשה.