מרק גספצ’ו

חומרים:

  • 6 עגבניות מגי
  • 1 פלפל אדום
  • 1 מלפפון ירוק
  • 1 שן שום כתושה
  • חצי בצל סגול קלוף
  • 2 פרוסות חלה ללא הקרום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כוסות מים
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
  • כמה טיפות רוטב טבסקו

לקישוט:

  • מקלון בצק עלים עם פרמזן

אופן הכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון: עגבניות, בצל, פלפל, מלפפון, חלה, שמן זית ומים קרים.
  2. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. משלימים תיבול עם מלח, פלפל ורוטב טבסקו.
  4. מסננים את המרק ומגישים בכוסות מרטיני או בצלחת מרק מסורתית.

נהוג להגיש עם קובית קרח ומקלון פרמזן מבצק עלים.

קרדיט: שף אורן אלון