ספייסי ארומטו

מה צריכים?

  • 1 ק”ג מלפפונים ארומטו חתוכים לפרוסות עגולות
  • 1 כוס חומץ תפוחים
  • 1/2  כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2  שיני שום כתושות
  • 1  פלפל צ’ילי אדום, קצוץ (לפי חריפות הרצויה)
  • 1  כף חרדל
  • 1  כפית כמון
  • 1/2  כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • עלי דפנה (אופציונלי)

איך מכינים?

  • עיקור הצנצנות – עקרו היטב את הצנצנות והמכסים
  • הכנת התערובת – ערבבו חומץ, מים, סוכר, שום, צ’ילי, חרדל, כמון, כורכום ופלפל שחור בסיר. הביאו את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. אם תרצו להוסיף עומק לטעמים, ניתן להוסיף עלה דפנה לטעם מעושן .
  • הרכבת הצנצנות – סדרו את פרוסות המלפפונים בצנצנות המוכנות ולאחר מכן השרו את המלפפונים בתערובת החמה עד שהצנצנות יתמלאו.
  • סגירה ואחסון – סגרו היטב את הצנצנות והפכו אותן כדי להבטיח איטום מושלם. השאירו אותן בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות. לאחר מכן, העבירו לאחסון במקרר. (הטעם ישתבח ככל שהמלפפונים ישהו יותר זמן במקרר.)
  • חריפות – התאימו את כמות פלפל הצ’ילי לטעמכם
  • תוספות – תוכלו להוסיף לתערובת תבלינים נוספים לפי טעמכם, כמו זרעי חרדל או קימל
  • זמן ההחמצה – המלפפונים יהיו מוכנים לאכילה לאחר 24 שעות, אך הטעם ישתבח ככל שיעברו כמה ימים
  • הצעת הגשה – המלפפונים החמוצים החריפים מעולים כנשנוש טעים, כתוספת לסנדוויצ’ים או לשדרוג סלטים.