באיטלקית פירושו “בסגנון כועס”, ומנת העוף הזו במחבת אחת עמוסה בחריפות טעימה של עגבניות עם שום וחלפיניו, היא מתכון חובה לכל חובבי החריף!
מה צריך?
6 ירכי עוף+ 6 שוקיים
מלח (עדיף אטלנטי) לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול, קצוץ
6 שיני שום שלמות, קצוצות דק
כפית וחצי צ’ילי כתוש
1 עלה דפנה
1 פלפל כתום גדול (שארפ שלנו כמובן), חתוך לקוביות
כפית של חלפיניו קצוץ
כוס1 יין לבן יבש
חצי קילו עגבניות מגי מתקמקות, טעימות, עם ארומה מפנקת- קצוצות עם הנוזלים
2 כפות חומץ יין אדום
מה עושים עם זה?
מחממים תנור ל-190 מעלות ומחממים שמן במחבת גדולה. מתבלים את העוף במלח ופלפל, ואז מטגנים על אש בינונית עד להשחמה קלה משני הצדדים, כ-8 דקות. מעבירים את עוף לצלחת ומניחים בצד, שומרים 2 כפות נוזל בישול במחבת. לנוזל מוסיפים בצל, שום, פלפל צ’ילי ועלה דפנה.
מבשלים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף, מערבבים לעתים קרובות. מוסיפים פלפל שארפ וחלפיניו ומבשלים כ-2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים יין כדי לקרמל את התבשיל.
ממשיכים לבשל כדקה, ולאחר מכן מוסיפים עגבניות וחומץ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מניחים עוף בתבנית ויוצקים באופן שווה את תכולת המחבת על גבי העוף. אופים במשך 30 דקות או עד שהעוף מבושל. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
בתאבון