All’ Arrabbiata”

באיטלקית פירושו “בסגנון כועס”, ומנת העוף הזו במחבת אחת עמוסה בחריפות טעימה של עגבניות עם שום וחלפיניו, היא מתכון חובה לכל חובבי החריף!

מה צריך?

6 ירכי עוף+ 6 שוקיים

מלח (עדיף אטלנטי) לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול גדול, קצוץ

6 שיני שום שלמות, קצוצות דק

כפית וחצי צ’ילי כתוש

1 עלה דפנה

1 פלפל כתום גדול (שארפ שלנו כמובן), חתוך לקוביות

כפית של חלפיניו קצוץ

כוס1 יין לבן יבש

חצי קילו עגבניות מגי מתקמקות, טעימות, עם ארומה מפנקת- קצוצות עם הנוזלים

2 כפות חומץ יין אדום

מה עושים עם זה?

מחממים תנור ל-190 מעלות ומחממים שמן במחבת גדולה. מתבלים את העוף במלח ופלפל, ואז מטגנים על אש בינונית עד להשחמה קלה משני הצדדים, כ-8 דקות. מעבירים את עוף לצלחת ומניחים בצד, שומרים 2 כפות נוזל בישול במחבת. לנוזל מוסיפים בצל, שום, פלפל צ’ילי ועלה דפנה.

מבשלים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף, מערבבים לעתים קרובות. מוסיפים פלפל שארפ וחלפיניו ומבשלים כ-2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים יין כדי לקרמל את התבשיל.

ממשיכים לבשל כדקה, ולאחר מכן מוסיפים עגבניות וחומץ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מניחים עוף בתבנית ויוצקים באופן שווה את תכולת המחבת על גבי העוף. אופים במשך 30 דקות או עד שהעוף מבושל. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

בתאבון