פנקייק עננים עם ריבת מגי

חומרים:

  • 3 ביצים (גודל L)
  • כוס וחצי חלב/מים
  • 30 גרם סוכר (2 כפות)
  • 150 מ”ל שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 380 גרם קמח
  • כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים (החלק הלבן) עם הסוכר.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל הנוזלים עד לקבלת בלילה חלקה: חלמונים (החלק הצהוב), חלב, שמן ותמצית וניל.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מומלץ להעביר דרך מסננת לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  4. מקפלים את קצף הביצים לבלילת הפנקייק בצורה עדינה בתנועת ספרה 8 כדי לא להוריד את האווריריות.
  5. מחממים מחבת עם מכסה על אש בינונית, משמנים מעט את המחבת ויוצקים את בלילת הפנקייק (ניתן להשתמש ברינג לקבלת שוליים אחידים). מנמיכים את האש ומכסים עם המכסה ליצירת חלל עם אדים שיבשלו את הפנקייק גם מבפנים.
  6. הופכים בעדינות לצד השני עד לקבלת צבע זהוב. מגישים עם ריבת עגבניות מגי ואבקת סוכר.

ריבת עגבניות מגי

חומרים:

  • 400 גרם עגבניות מגי
  • 250 גרם סוכר
  • 1/2 מקל וניל

אופן הכנה:

  1. קולפים את עגבניות המגי וחותכים לקוביות גדולות (בזמן הבישול העגבניות נמסות).
  2. משרים בקערה את העגבניות והסוכר יחד עם חצי מקל וניל עד שהסוכר נמס ומתקבל מעין רוטב.
  3. מעבירים את העגבניות לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת מרקם צמיגי ויציב.
  4. ניתן לבדוק את צמיגיות הריבה בעזרת צלחת קרה או כוס מים קרים.
  5. ניתן להגיש לצד בגט וחמאה או כרוטב לפנקייק או קרואסון חמאה.

בתאבון !

קרדיט: שף אורן אלון