מרק גספצ’ו
חומרים:
- 6 עגבניות מגי
- 1 פלפל אדום
- 1 מלפפון ירוק
- 1 שן שום כתושה
- חצי בצל סגול קלוף
- 2 פרוסות חלה ללא הקרום
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 2 כוסות מים
- מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
- כמה טיפות רוטב טבסקו
לקישוט:
- מקלון בצק עלים עם פרמזן
אופן הכנה:
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון: עגבניות, בצל, פלפל, מלפפון, חלה, שמן זית ומים קרים.
- טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- משלימים תיבול עם מלח, פלפל ורוטב טבסקו.
- מסננים את המרק ומגישים בכוסות מרטיני או בצלחת מרק מסורתית.
נהוג להגיש עם קובית קרח ומקלון פרמזן מבצק עלים.
קרדיט: שף אורן אלון