מחממים את החורף

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים
  • 1 קילו עגבניות וויטני אדומות וצהובות חתוכות דק
  • 3 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 כף רסק עגבניות
  • תיבול: מלח, פלפל

הכנה:

  1. חממו סיר עם מעט שמן זית, והוסיפו את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. טגנו עד להזהבה.
  2. הוסיפו את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות, וערבבו היטב.
  3. מזגו כ-1 ליטר מים לסיר, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
  4. שלו את המרק על להבה נמוכה במשך כחצי .
  5. השתמשו בבלנדר כדי לטחון את המרק למרקם חלק.
  6. התאימו את התיבול לפי הטעם והגישו חם.

טיפ: אם רוצים לשדרג את המרק ולהפוך אותו למנה משביעה שמתאימה לילדים, הוסיפו כף אורז או פתיתים ל-15 הדקות האחרונות של הבישול.

בתאבון !