לכבוד עונת השפעת- איך תשיגו יותר ויטמין C?
עונת השפעת כבר כאן, ואחד הפתרונות הטבעיים שיכולים להקל על הסימפטומים ולקצר את משך ההצטננות ומחלות החורף הוא ויטמין C. בקרב אנשים המבצעים מאמץ גופני רב כמו חיילים או ספורטאים, הוא עשוי אף להועל יותר ע”י הפחתת הסיכוי לחלות. מעבר לכך, ויטמין C מסייע לספיגת הברזל, תורם לייצור קולגן, ומשמש כנוגד חמצון (אנטי-אוקסידנט) המסייע בהגנה על תאי הגוף.
כדי ליהנות מכל היתרונות הללו, חשוב לצרוך את הכמות היומית המומלצת: 75 מ”ג לנשים ו-90 מ”ג לגברים.
אז איך נצרוך בקלות ויטמין C בתזונה היומיומית?
🌶️ פלפל – אחד הירקות השיאנים ביותר בכמות הויטמין C. חצי פלפל בלבד מספק את כל הכמות היומית המומלצת! נסו פלפל כתום, שגם מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וגם בעל טעם מתקתק, מה שהופך אותו לאהוב במיוחד על ילדים.
🍓 תותים – כוס אחת של תותים מספקת את כל הכמות היומית המומלצת. קחו לעצמכם כוס תותים כנשנוש בריא וטעים בין הארוחות.
🌿 פטרוזיליה – בכוס פטרוזיליה יש את הכמות היומית המומלצת של ויטמין C, אך חשוב לדעת שהוא נהרס בחימום. לכן, כדאי לשלב פטרוזיליה טרייה בסלטים שונים, כמו סלט ירקות או סלט טאבולה, וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלה.
🍅 עגבניות – עגבניה אחת מכילה כרבע מהקצובה היומית המומלצת. היא מהווה חלק בלתי נפרד מהתפריט של ישראלים רבים ולכן מהווה מקור חשוב לויטמין C. לגיוון, נסו להשתמש בעגבניות מזנים שונים, כמו עגבניות וויטני בצבעי אדום וצהוב, כדי ליצור סלט טעים, צבעוני, עשיר ובריא.
🍊 תפוזים – תפוז אחד מכיל יותר מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C, ואין כמו עונת החורף כדי ליהנות ממנו! אפשר לאכול תפוז כמנת פרי בין הארוחות או לסחוט כוס מיץ תפוזים טרי וטעים.
הדרך הכי טעימה לצרוך יותר ויטמין C! 🥗
סלט עגבניות ומוצרלה עם המון ויטמין C – לחצו כאן למתכון >>