לא מה שחשבתם

“עגבניה טרייה עדיפה על עגבניה מבושלת”– לא נכון

אמנם ויטמין C נהרס בבישול, אבל דווקא הליקופן – אחד מנוגדי החמצון החשובים ביותר בעגבניות – הופך לזמין ונספג טוב יותר בגוף לאחר חימום. ליקופן ידוע בתרומתו לבריאות כלי הדם, הערמונית ועוד ולכן עגבניות מבושלות, כמו ברוטב או במרק, הן מקור מעולה לחומר החשוב הזה.

“הויטמינים בירקות לא נשמרים בבישול במיקרוגל”– לא נכון

בישול במיקרוגל היא דווקא שיטה מוצלחת ביותר לשמירה על ערכים תזונתיים. הסיבה לכך היא שהבישול במיקרו נעשה בטמפרטורות נמוכות ולזמן קצר וכך רוב הערכים התזונתיים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים נשמרים.

“כדאי לשמור עגבניה מחוץ למקרר”– נכון

עגבניות לא אוהבות קור, ולכן עדיף לשמור אותן מחוץ למקרר, במיוחד בחורף- במקום מוצל ומאוורר. אחסון במקרר עלול לפגוע בטעם, בארומה ובמרקם שלהן. אז אם קניתם עגבניות מזנים כמו וויטני או מגי, השאירו אותן בטמפרטורת החדר ותיהנו מהן טריות וטעימות לזמן רב יותר.

שימורים מכילים חומרים משמרים”– לא נכון

בניגוד למה שנהוג לחשוב, רוב קופסאות השימורים אינן מכילות חומרים משמרים וזאת מאחר והן נארזות בתנאים מיוחדים ששומרים על טריותן ללא צורך בתוספות מלאכותיות. לדוגמה, שימורי תירס אינם מכילים חומרים משמרים, אך כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים ולבחור בשימורים ללא תוספת סוכר, במיוחד אם הם מבוססים על זני “סופר סוויט”, שאינם דורשים תוספת סוכר כלל.

עגבניות מכילות רכיבים המסייעים לאיזון לחץ הדם”– נכון

עגבניות עשירות במיוחד באשלגן – מינרל חשוב שמחקרים הראו כי צריכה גבוהה שלו עשויה לסייע בהורדת לחץ דם, במיוחד כשמשלבים אותו עם צריכה נמוכה של נתרן. לכן צריכת ירקות ופירות מרובים העשירים באשלגן מומלצת כחלק מתזונה להפחתת לחץ הדם, כגון בטטה, פטריות, ברוקולי, פטרוזיליה, בננה ומלון.

לסיכום, לא כל מה ששמעתם על תזונה הוא נכון!
חשוב לבדוק את העובדות ולבחור במזונות שמעניקים לכם ערכים תזונתיים אמיתיים.