בלאדי מרי
בלאדי מרי חמצמץ ועוקצני, כמונו!
המצרכים: מלח סלרי פלח לימון 1 פלח ליים 1 60 מ"ל וודקה (או יותר, אם זה סופשבוע!) 150 מ"ל מיץ עגבניות איכותי (טחינה בבלנדר למרקם אחיד של וויטני או מגי ובישול עד צמצום נוזלים) 2 כפיות חזרת מוכנה 2 שפריצים רוטב טבסקו 2 שפריצים רוטב ווסטרשייר (לא חובה) 1 קורט פלפל שחור גרוס 1 קורט פפריקה מעושנת לקישוט: פטרוזיליה, זיתים ירוקים, ליים, גבעול סלרי אופן ההכנה: שמים מעט מלח סלרי על צלחת קטנה. משפשפים את הצד העסיסי של לימון או ליים לאורך שפת הכוס. מגלגלים את הקצה החיצוני של הכוס במלח סלרי עד לציפוי מלא, ואז ממלאים את הכוס בקרח ומניחים בצד. סוחטים את הלימון והליים לשייקר ומכניסים אותם פנימה. מוסיפים את הוודקה, מיץ עגבניות, חזרת, טבסקו, ווסטרשייר, פלפל שחור, פפריקה, בתוספת קורט מלח סלרי יחד עם קרח ומנערים בעדינות. מסננים לתוך הכוס המוכנה. מקשטים עם ענף פטרוזיליה, 2 זיתים ירוקים מחורצים, פלח ליים וגבעול סלרי (לא חובה).
לרוויה!