ארטיק שעושים רק עם אבטיח משובח כמו פומה
מצרכים:
500 גרם אבטיח פומה (1/2 3 כוסות) – קוביות
½5 כפות סוכר לבן
1לימון – רק המיץ, סחוט טרי
½ כוס חלב קוקוס – מפחית, לנער היטב לפני הפתיחה
6 קיווי בינוניים
- כף שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
- שמים בבלנדר את האבטיח, שתי כפות סוכר, מיץ הלימון ומערבבים לתערובת אחידה ונוזלית.
- שופכים לתוך התבניות, עד 2/3 גובה התבנית.
- מפזרים את שבבי השוקולד צ’יפס מלמעלה, ואז דוחפים פנימה בעדינות באמצעות מקל ארטיק. כדאי להשתדל למקם אותם בדפנות התבנית, על מנת שיצליחו לראות אותם לאחר ההקפאה.
- מנקים את שולי התבנית, אם צריך, מכסים עם נייר כסף ומכניסים את מקלות הארטיקים. מכניסים למקפיא לכ-3 וחצי שעות.
- במהלך 30 הדקות האחרונות של ההקפאה מערבבים בסיר יחד את חלב הקוקוס עם כפית וחצי של סוכר . מניחים בצד לכחצי שעה על מנת שהתערובת תתקרר. התערובת צריכה להיות סמיכה, אך לא מדי (שניתן יהיה למזוג אותה לתבנית), אם התערובת סמיכה מדי אפשר להוסיף כף – שתיים של מים קרים. חשוב לא להכניס את חלב הקוקוס לתבנית כשהוא חם כדי שלא ימיס את הארטיק.
- מוציאים את הארטיקים מהפריזר, מסירים את נייר הכסף, ובזהירות שמים שכבה שווה של חלב הקוקוס מעל שכבת האבטיח, מנקים שוב את הצדדים, ומחזירים לפריזר ל-45 דקות ללא הכיסוי.
- בינתיים, מורידים את החלק העליון של כל קיווי ומשתמשים בכף או כפית כדי להוציא את בשר הקיווי, ללא הקליפה. מעבירים את הקיווי לבלנדר יחד עם שתי כפות סוכר ומערבבים בפולסים עד תערבות אחידה. מעבירים את התערובת במסננת מתכת באמצעות מרית, כדי להסיר את הזרעים. אם לא מתקבל צבע ירוק מספיק, אפשר להעזר במעט צבע מאכל טבעי. מניחים לתערובת להתקרר כ-30 דקות.
- מוציאים את הארטיקים מהפריזר, שופכים בזהירות כף קיווי מעל שכבת הקוקוס, ומחזירים למקפיא לכשעתיים – שלוש, עד שהארטיקים הופכים מוצקים.
- שמים את חלקה הצידי של תבנית הארטיקים תחת מים חמים על מנת לשלוף את הארטיקים בקלות.