עגבניית מגי ממולאת בבורגול ועשבי תיבול

מרכיבים:

  • 8 עגבניות מגי
  • 250 גרם בורגול גס
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 50 גרם חמוציות
  • צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
  • צרור קטן כוסברה קצוצה
  • צרור קטן נענע קצוצה
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • שמן זית
  • לימון טרי

הכנת העגבניות:

  • מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית.

הכנת המילוי:

  1. משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-10 דקות.
  2. מסננים את הבורגול ומערבבים בקערה יחד עם הצנוברים הקלויים, החמוציות, עשבי התיבול והתבלינים.
  3. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

אפייה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. ממלאים את העגבניות בתערובת הבורגול.
  3. אופים למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מזהיבות.

הגשה:

  • ניתן להגיש על רוטב ציזיקי.

בתאבון !

קרדיט: שף אורן אלון