4-5 קלחי תירס טרי סופר סוויט
1.1/2 כוסות חלב 3%
2כוס שמנת להקצפה 38%
50 גרם חמאה
3/4 כוס פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
איך מכינים?
- בעזרת גב הסכין או סכין חדה מגלפים את גרגרי התירס מהקלחים.
- בסיר בינוני מבשלים חמאה, חלב ושמנת, עם מחצית מכמות הפרמז’ן ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את גרגירי התירס ומבשלים כ-20 דק על אש בינונית, מדי פעם מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי
- מרסקים חלקית בעזרת בלנדר מוט את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים.
- מוסיפים מלח, פלפל ואת שאר הפרמז’ן ומערבבים היטב.
- מגישים חם, אפשר עם תוספת פרמז’ן ומעט גרידת לימון מעל
! בתאבון